NAUI búvártanfolyamok és egyéb tanfolyamok (a teljesség igénye nélkül)

Bemutató program

Try Scuba

Elképzelted már milyen érzés a víz alatt lélegezni? Akkor most ki is próbálhatod!
A NAUI Try Scuba program egy képesítést nem adó, bemutatóprogram, ahol szoros felügyelet mellett bepillanthatsz abba, mit élnek át a búvárok, amikor súlytalanul lebegnek a vízben!

A Try Scuba programmal kapcsolatban érdeklődj elérhetőségeinken!

 

 

Rekreációs búvártanfolyamok

Scuba Diver / Junior Scuba Diver (kezdő tanfolyam)

Kezdd a vízalatti világ felfedezését egy NAUI Scuba Diver tanfolyamra történő jelentkezéssel! Ez a NAUI első szintű képesítést adó tanfolyama, ahol a búvárkodás alapvető elméleti és gyakorlati ismereteit sajátíthatod el, hogy aztán biztonságosan merülhess önállóan, nyílt vízben.
A NAUI Scuba Diver minősítés megszerzése után jogosan érezheted magad büszkének. Készen állsz egy életreszóló vízalatti kalandra!
A tanfolyam során megismered a modern búvárfelszereléseket, a búvárkodással kapcsolatos tudományos háttér alapjait, a felelősségteljes búvárkodás szabályait és az alapvető környezeti ismereteket.
A gyakorlati ismereteket előszöt védett vízben (medencében) sajátíthatod el, majd egy NAUI oktató felügyelete mellett, nyílt vízben fejezed be a kurzust.

Experienced Scuba Diver: Ez a program azoknak szól, akik már tapasztalt búvárok (legalább 25 órányi nyíltvízi gyakorlattal), de nincs hivatalos szabadidős búvár minősítésük. (Pl. katonai-, rendőrségi- vagy ipari búvárok) A kurzus majdnem megegyezik a Scuba Diver tanfolyammal, de a tanuló tapasztalatainak és tudásának figyelembevételével kissé módosítva.

Következő Scuba Diver tanfolyam(ok)

 

 

Enriched Air Nitrox Diver

Szeretnél több időt tölteni a víz alatt? Szeretnéd csökkenteni a felszíni várakozást? Végezd el a NAUI Enriched Air Nitrox tanfolyamot!
A kurzus során megtanulod hogyan válaszd ki a merülési tervhez megfelelő EANx (oxigénnel dúsított levegő) keveréket, hogyan határozd meg az ahhiz tartozó maximális mélységet, hogyan analizáld a gázkeveréket merülés előtt és hogy tervezz meg és hajts végre biztonságosan egy merülést. Az oktatód ismerteti veled az oxigén és nitrogén fiziológiai hatásait, a Nitrox előnyeit és hátrányait és még sok-sok hasznos tudnivalót.
Az elméleti vizsgát nitroxos merülések követik. Ezek után már csak a kártyádat kell megvárnod és hivatalosan is Enriched Air Nitrox Diver leszel.
Az Enriched Air Nitrox Diver tanfolyam a Scuba Diver (kezdő búvár) tanfolyammal összevontan is elvégezhető!

A részletekről érdeklődj elérhetőségeinken!

 

 

Advanced Scuba Diver/Junior Advanced Scuba Diver (haladó tanfolyam)

Jelentkezz a haladó tanfolyamra, hogy újabb merülőhelyeket, újfajta vízalatti tevékenységeket fedezhess fel! A tanfolyam elvégzése során rengeteg új dolgot tapasztalhatsz meg, amik egy magasabb szintre emelik a képességeidet.
A kurzus során hat nyíltvízi merülést kell végrehajtanod három kötelező illetve három választható (merülőhely függvényében) tevékenységgel. A három kötelező merüléstípus: vízalatti navigáció, éjszakai- vagy korlátozott látási viszonyok közötti merülés, mélymerülés (max. 40 m).
A három választható merülés az alábbiakból kerül ki:

 • keresés és felhozatal
 • hajós merülés
 • könnyű mentés
 • növényfelismerés, -begyűjtés
 • vízalatti feltérképezés
 • roncsmerülés (nem behatolásos)
 • merülés áramlatban
 • magaslati merülés
 • édesvízi merülés (amennyiben a tanulónak csak tengeri gyakorlata van)
 • tengeri merülés (amennyiben a tanulónak csak édesvízi gyakorlata van)
 • parti merülés
 • vízalatti fotózás, videózás
 • búvárcomputer használata

A haladó tanfolyam előzetes egyeztetés után elvégezhető tavi merüléseink vagy búvártúráink alkalmával.

 

 

Rescue Scuba Diver / Advanced Rescue Diver (mentőbúvár tanfolyam)

Ha betöltötted a 15. életéved és minősített készülékes búvár vagy, kiterjeszheted a tudásod a NAUI Rescue Scuba Diver vagy NAUI Advanced Rescue Scuba Diver tanfolyamokon. Megtanulhatod a hatékony kockázatkezelést és a vízalatti vészhelyzetek illetve balesetek során követendő eljárásokat, a búvároknak történő segítségnyújtást valamint szabadtüdős- vagy készülékes búvárok felszínről illetve víz alól történő mentését partra vagy hajóra.
A tanfolyam elvégzésének feltétele a CPR (újraélesztő) és elsősegélytanfolyam elvégzése. A mentőbúvár tanfolyam elvégzése egyben az első lépcsőfok a NAUI vezetői szintek felé (Assistant Instructor, Divemaster, Instructor)

Következő Rescue Scuba Diver tanfolyam időpontja

 

 

Master Scuba Diver

Szerezz teljes és átfogó tudást és gyakorlati ismereteket a búvárkodásról! Merülj olyan körülmények között, amik alaposan próbára teszik a felkészültségedet! Az erőfeszítésed jutalma a szabadidős búvárkodás legmagasabbb, legelismertebb fokozata, a NAUI Master Scuba Diver!
A tanfolyam elméleti része tartalmazza a későbbi oktatói tanfolyam teljes (közvetlenül a búvárkodással foglalkozó) elméleti anyagát!
A tanfolyam során minimum nyolc nyíltvízi merülést kell végrehajtanod, amikből a következő négy kötelező:

 • mentés szimulált vészhelyzetben
 • mély-, szimulált dekompressziós merülés
 • korlátozott látási viszonyok közti vagy éjszakai merülés
 • vízalatti navigáció - keresés és felhozatal - könnyű mentés

További, választható merülések:

 • szabadtüdős merülés
 • környezeti megfigyelés
 • levegőfogyasztás (gyakorlati alkalmazás)
 • hajóról merülés

A tanfolyamon történő részvétel előfeltétele a NAUI Advanced Scuba Diver (vagy azzal egyenértékű) végzettség.

Következő Master Scuba Diver tanfolyam időpontja

 

 

Elsősegélynyújtó, CPR (újraélesztő) és Oxigénes elsősegélynyújtó

A leggondosabb tervezés és a legnagyobb felkészültség ellenére történhetnek váratlan balesetek. Akár az időjárás miatt, akár egészségügyi problémák miatt vagy más okból is előállhatnak olyan vészhelyzetek, balesetek, amikor egy búvárnak segítséget kell nyújtania. Annak érdekében, hogy ez ne érjen felkészületlenül, a NAUI egészségügyi tanfolyamai állnak rendelkezérse.
A NAUI ezen tanfolyamainak elvégzése után nem csak a világ legfelkészültebb búvárai közé fogsz tartozni, de készen fogsz állni arra is, hogy segíts egy esetleges búvárbalesetben megsérült személynek!

Következő elsősegélynyújtó tanfolyam időpontja

 

 

Refresher Scuba (tudás-felfrissítő program)

A NAUI Refresher Scuba nem egy minősítő tanfolyam, hanem egy már végzett búvárok számára szóló program. Ha már régen merültél és épp egy búvártúrára készülsz, ez a program remek lehetőséget nyújt elméleti és gyakorlati tudásod felfrissítésére. Ha nem készülsz sehova, de már régóta nem merültél és szeretnéd szinten tartani a tudásod, akkor is ajánlott a program elvégzése.

 

Speciális búvártanfolyamok

A specialitás tanfolyamok előzetes egyeztetés után elvégezhetők búvártúráink (esetleg tavi merüléseink) alkalmával.

Night Diver (éjszakai búvár)

Ha olyan vagy, mint a többi búvár (azaz imádsz új dolgokat felfedezni), akkor biztos te is vágysz arra, hogy az éjszaka leszállta után is körülnézz a vízalatti világban. Éjszaka szinte kicserélődnek a tengeri élőlények. Elbújnak a kis halacskák, előjönnek a ragadozók... A NAUI Night Diver tanfolyamon az éjszakai merülés során használatos felszereléseket, merülési technikákat ismerheted meg annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsd a merülés veszélyeit és maximalizáld az élvezetet!

Deep Diver (mélymerülő búvár)

Vonz a mélység? Ha betöltötted a 18. életéved és NAUI haladó búvár (vagy azzal egyenértékű) végzettséged van, akkor jelentkezhetsz a NAUI Deep Diver tanfolyamra, ahol megtanulod, hogyan lehet minimalizálni a mélymerülések során fellépő kockázatokat. Ugyan ez nem egy dekompressziós tanfolyam, de tanulni fogod a dekompressziós eljárások alapjait ugyanúgy, mint a nitrogénnarkózissal és dekompressziós betegséggel kapcsolatos dolgokat is, valamint a búvárcomputerek használatát a dekompressziós megálló nélküli mélymerülésekhez.
A tanfolyam kitér továbbá a a mélymerülések hasznosságára, veszélyeire, tervezésére, az azokra történő felkészülésre, speciális felszerelésigényre, levegőfogyasztásra, technikákra, vészhelyzeti eljárásokra és korlátozásokra. Mélymerülés alatt minden 18 méternél mélyebb (max. 40 méteres) merülést értünk!

Underwater Imaging (vízalatti képfelvétel készítés)

A vízalatti képfelvétel készítés specialitás tanfolyamon elsajátíthatod, hogyan készíts lélegzetelállító felvételeket ennek a világnak a csodáiról. Hogyan is mutathatnád meg másoknak, miket láthatsz odalent!? A világ legjobb vízalatti fotósai, videósai közül jó néhányan NAUI búvárok! Jelentkezz a tanfolyamra és ha elvégezted, már többel is szolgálhatsz nem búvár barátaid számára, mint misztikusnak tűnő mesékkel!
A tanfolyamon tökéletesítheted a fotózáshoz, videózáshoz szüksége búvárképességeidet és megtanulhatod a lámpák, fotó- videókamerák helyes használatát, valamint a vízalatti képkészítés speciális technikáit, korlátait.

Training Assistant (oktatási segéd)

Szeretnél az oktatód mellett segédkezni a tanfolyamokon? Akkor a NAUI Training Assistant tanfolyam neked való! Ezzel a képesítéssel jogosult leszel arra, hogy egy aktív státuszú NAUI oktató mellett, annak közvetlen felügyelete alatt időlegesen felügyelj egy tanulóra, amíg az oktató egy másikkal foglalkozik vagy a felszínen kísérd a tanulókat a merülési helyre, illetve egyéb módokon segíthesd az oktatást. Sok hasznos tudást gyűjthetsz össze, melyeknek egész biztos hasznát veszed, főképp ha később szeretnél komolyabb szinten (akár divemasterként vagy oktatóként) is foglalkozni a búvárkodással.

A további specialitás tanfolyamokról érdeklődj elérhetőségeinken!

 

 

Technikai búvár tanfolyamok

Introduction to Technical Diving (bevezetés a technikai búvárkodásba)

Ez a program (röviden Intro to Tech) bemutatja számodra a technikai búvárkodás szigorú szabályrendszerét, felszereléskonfigurációját és speciális gyakorlati technikáit. A tanfolyam elvégzése kitűnő alapot ad a további technikai tanfolyamoknak, de rekreációs búvárképességeidet is komolyabb szintre emeli. A tanfolyam kötelezően elvégzendő a további technikai vagy barlangi tanfolyamok előtt. Komoly merüléstervezési, fizikai, fiziológiai, dekompressziós elméleti tudásra tehetsz szert, emellett megismerheted a NAUI NTEC szabványosított felszereléskonfigurációt, annak használatát.

Következő Intro to Tech tanfolyam időpontja

Sidemount Diver (oldalkészülékes búvár)

A Sidemount felszereléskonfiguráció egy alternatív felszereléselhelyezési forma. A tanfolyamon megtanulod az oldalkészülékek helyes használatát, kezelését, az azokkal kapcsolatos biztonsági eljárásokat, előnyeit, hátrányait.

Sidemount tanfolyam előzetes egyeztetés alapján.

Technical Decompression Diver (technikai dekompressziós búvár)

A tanfolyamon elsajátíthatod a tervezett dekompressziós megállós merülés elméletét, módszereit, eljárásait az optimális gázkeverékek meghatározását, használatát. A résztvevők megtanulják a 40 méternél nem mélyebb, dekompressziós merülések tervezését és terv szerinti végrehajtását.

Következő Tech Deco tanfolyam időpontja


A további technikai- és barlangi búvár tanfolyamokról érdeklődj elérhetőségeinken!

 

 

Vezetői tanfolyamok

NAUI Assistant Instructor

NAUI Divemaster

NAUI Instructor

NAUI Instructor Trainer

NAUI Course Director

Ezer és ezer fontos döntést hozunk életünk során, de a legfontosabb elhatározás az, hogy mivel is akarunk foglalkozni nap mint nap. Ha szeretnél egy izgalmas és csodálatos szakmát, válaszd a búvárkodást! A NAUI ehhez nyújt segítséget. Több mint 50 éve a NAUI képzi ki a legjobb búvároktatókat a világon. A NAUI vezetők iránti igény mindig nagy, mert ők a legjobb szakemberek. Jelenlétük garancia a biztonságra.

Nem könnyű NAUI oktatóvá válni, mert a vezetői tanfolyamok fizikailag és szellemileg is megterhelők. Egy oktatónak sokkal többet kell tudnia annál, mint amit tanít. A vezetői szintű képzések végén fel kell tennünk egy kérdést önmagunknak amely kérdés tulajdonképpen a NAUI hitvallása. Ettől sokkal jobb, emberibb, mint a többi képzés...

Engedném-e, hogy az általam kiképzett oktató tanítsa búvárkodásra a családom legszeretettebb tagjait?

Ha a válasz igen, te oktatóként leszel tagja a búvárvilág elit csapatának, amit úgy hívnak: NAUI

A vezetői tanfolyamokról érdeklődj elérhetőségeinken!

 

Elsősegélynyújtó és életmentő tanfolyamok

NAUI-DAN Basic Life Support - CPR and First Aid (elsősegély és újraélesztő)

NAUI-DAN CPR Health Care Provider (emelt szintű újraélesztő tanfolyam)

NAUI-DAN Emergency Oxygen for Scuba Diving Injuries (oxigénes elsősegélynyújtó)

NAUI-DAN First Aid for Hazardous Marine Life Injuries (elsősegélynyújtó veszélyes tengeri élővilág okozta sérülések esetére)

NAUI-DAN Neurological Assesment (neurológiai állapotfelmérés)

NAUI-DAN Diving Emergency Management Provider (kombinált elsősegélynyújtó, újraélesztő tanfolyam búvárbalesetek esetére)

NAUI-DAN Diving First Aid for Professional Divers (búvár-elsősegélynyújtó tanfolyam professzionális búvárok részére)

Következő elsősegélynyújtó tanfolyam időpontja